Tuesday, April 24, 2012

'patah' pinggang dukung aleesya




ok. 1st nak cerita, skang ni, blog ni akan di join oleh encik suami yang bernama syed itu. dia nak masukkan gambar gambar yang dia amik. so, aku invite dia guna blog aku je. aku pun bukan rajin update. so kalo ade syed join sekali..so boleh la blog ni diupdate selalu. :)

2ndly, Aleesya admitted kat KPJ Perda. dah 2 hari termasuk arini. patah pinggang aku dibuatnya sebab aleesya takmau pun stay kat bed. so nye asek paksa aku and syed dukung mundar mandir kat ward tu. jalan takmo. nak berdukung je. orang tak sihat memang cranky kan. so ikutkan saje. kate pun mak kan. 

Aleesya kena pneumonia. yerp! pneumonia tu. yang bahaya tu! tapi in my case, paed kate tak serious la. sebab cepat datang buat treatment. sangka aku bila semlm admitted, arini boleh discharged.aku cukup pasti aleesya tak kena pun pneumonia. sebab...aku amik 3 dose pnemococcal vaccine untuk aleesya dulu. bila aku bgtau paed, dia pun seem surprised. tapi dia jawab, maybe the vaksine is only for 7 or 13 bacteria je. bacteria pneumococcal ade more than that. mane la aku tau bape banyak vaksin yang aleesya amik dulu imune to the bacteria..bukan nye aku keje buat vaksin kan? keje aku dulu, gi klinik pakar kanak kanak..kata kat paed nak amik pneumococcal vaccine pastu paed pun cucuk. pastu aku pun bayar rm720 untuk 3 dose. tapi.... anak aku kena gak pneumonia. okeh! agak frust disitu. tapi semua yang jadi and berlaku semua qada dan qadar dari allah. so accept dengan rela hati. paed kate tak seriuos pun lagi. just need at least 5 days more to be warded and given antibiotic. tu je. dah mudah sangat dah dari kene cucuk sana sini.kan? so nye aku redha. doa aku harap pneumonia ni akan heal btol btol dan takkan datang lagi kat aleesya. korang doa aleesya sihat jugak ye. :)




aleesya yang kengantukan akibat bergelut makan ubat dan di neb. syed kemengantukan kerana kena dukung aleesya kehulu hilir. aku pun same penat. tapi katil dah penuh.so takleh join tidoq. aku tidoq sat lagi je. kang malam kang nak kena berjaga gak. takde bilik single. penuh. so aku sorang je yang dapat stay kat kpj ni. sedey :(



2 comments:

Syd Khalil said...
This comment has been removed by the author.
Syd Khalil said...

Nk kne update belog plak...akan m'gunakan spenuhnye kepakaran dlm m'bt krangan 40patah perkataan..;D