Tuesday, March 24, 2009

Yue Ding

yes..idamurni memang suke lagu lagu cina ni.

ni lagi satu lagu yang idamurni suke.

sHenGri QuAiLe

i got a bouquet of roses, a cake and a very special kisses! (ade 's' tau!)
saya adalah sangat gembira :)

so saye curik 3 kuntum untuk memeriahkan cube saye.



serta the wish's card




dah 26 tahun dah.

wah!! bile tengok angka tu..tak sangke dah jadi an adult dah..
tapi perangai ..masyallah..cam kanak kanak rebena! peace!!

abah: tahun ni dah bape tahun dah?
aku:26. dah besar dah, tapi macam budak budak lagi kan?
abah:kecik lagi. lom besar lagi.selagi kak long ko tu tak kawen, selagi tu la perangai tu macam budak2 lagi. tak matured matured!~

hehhee..amik ko!
abah pun leh kate gitu mase wish beday mlm tadi.

1st time sambut as a wife. full of suprise. sesuatu yang dah penah imagine tp taktahu ape akan jadi at that time. so skang dah rase macamne. :)

bile dapat wishes dari kawan kawan
itu saat paling emosional :')
bergenang genang air mate
dok tahan tak bagi leleh :0

dari 1 fasa ke 1 fasa yang lain kite dah langkah..dah lalui..dah harungi
dari zaman kene buli ngan kawan kawan,
zaman I.R.I.Y.E.S, zaman OTAI
zaman di uitm
zaman bercinta
zaman berkerja
zaman bertunang
zaman berkahwin

dah 26 tahun dah..

macam macam ada.. :)

bintangkecik 1: gud luck in ur future undertaking idamurni.
bintangkecik2:be a gud wife, a gud daughter,a gud sister and a gud person. (hoping so much to be a gud mom)
bintangkecik3: terime kasih kat kawan kawan yang wish. sayang sume.rindu sume.

Monday, March 23, 2009

AdE SatU LaGi...


ini ade la cara 'ngelat' untuk update entry. ade 1 lagi lagu cina @ mandarin yang menarik. enjoy!!~~


lirik lom dapat lagi sebab tak tahu ape tajuk lagu ini. once dapat je tajuk nye..akan ku tepek kan disini supaye anda dapat nyanyi nyanyi. :) --> aku dah berjaye jumpe tajuk dan lirik. boley nyanyi bile bosan bosan



BU HUI FENLI

mingtian women zanshi yao fen.dianhua zhong ni bu shede yuqi. ni shuo kebukeyi, fang ni de xin zai xingli. genzhe wo feixing, women jiu keyi yongyuan bu fenli. meitian yao ting yici wo ai ni. ni shuo zheyang hui ganjue tiexin. ruguo shuo wo liqu, ni de xin hui xiaqi yu. mantian shi wuyun, zhengge shijie shaole kongqi. ba ni bao zai huaili, women meiyou yanyu. ganjue libie qian liang ke xin zai yiqi. women bao zai huaili, women bu xiang yanyu. jintian yihou liuxia huiyi, women keyi wenxi. wo ai ni bu yanyu, zhe yi ke tian zai kuqi. libie natian ni wei wo songxing. shuohao women bu nanguo shangxin. shuo kebukeyi, yilu wo ni de shouxin. fang zai wo huaili, zheyang cai neng ganjue ni de huxi. zhan zai lijing men qian kan zhe ni. lianshang ni shebude de biaoqing . ruguo shuo wo keyi, yong quan yuzhou de moli. rang shijian zanting, rang women keyi bu fenli. Wooh ba ni bao zai huaili, women meiyou yanyuWooh. ganjue libie qian liang ke xin zai yiqi. women bao zai huaili, women bu xiang yanyu. jintian yihou liuxia huiyi, women yiqi wenxi. wo ai ni bu yanyu, zhe yi ke tian zai kuqi. wo ai ni bu fangqi, zhe yi ke bu xiang fenli. bu hui fenli wu~


Thursday, March 19, 2009

jangan ko bimbang sayang..dimane ku berade..dengan siapa ku bersame..jangan bimbang..ku tetap kau yang punye

waduh..waduh!!













"suke tak?"
'sukeh!'



"cantik tak?"
'cantik!'



"sape cantik?"
'idamurni la!'

ala..bagila saye can nk poyo poyo sket.


poyo
sengal
gelong
perasan



at the end..

my blog..suke ati i la~~



lalalalala~~



askum..zaijian

oRanG Tua tUa kate..

di antara berderet deret buah yang beratur atas tempat tayang buah itu..

abg zam: uncle, (tokey jual buah) kalo nak buah pisang kembar ni berape kire?
uncle: 1 40sen, 2 80sen lor.
aku: eh abg zam, takleh la makan la pisang kembar ni.nanti dapat anak kembar siam.melekat.
abg zam:ye ker?
aku:orang tua tua cakap la.


di suatu tempat yang lain
abg zam:ida kate kalo makan pisang kembar ni nnt dapat kembar melekat.
aku: orang tua tua kate la.
ck:abis tu kalo taknak dapat kembar melekat, kene makan pisang single sekali 2 la? @_@

ade ke patut??!!

orang tua tua banyak menegah.
banyak pantang larangnye.
benda berkembar melekat tu same je pantangnye macam..jgn tgk ular la..jgn tgk beruk la..takleh tgk benda pelik2 la..
sebabnye..

nanti takut terkenan.

askum zaijian

Monday, March 16, 2009

banYaK SanGaT

banyak sangat benda nk di update dalam ni sebenarnye..

tapi..
sebab banyak sangat..

sampai taktahu ape yang nak di updatekan!

peace!!!!!

sekian. wassalam

askum..zaijian

Friday, March 13, 2009

mari nyanyi lagu cine ini~

ade video disini tau!!


video



Chuen luan de hua kai Dai zou dong tian de gan shang Wei fung chui lai lang man de qi shi Mei yi shou ching ge hu rang chung man yi yi Wo jiu zai zhe ge tu ran jian dao ni Chuen luan de hua xiang Dai zou dong tian de ji han Wei fung chui lai yi wai de ai ching Miao er de gao ge la ting wo men ju li Wo jiu zai zhe ge tu ran ai shang ni wo shuo Shou qian shou Gen wo yi qi zou Chuan zao xing fu de shen huo Zuo tian yi lai bu ji Ming tian jiu hui ke shi Jin tian jia gei wo hao ma Uh uh in the house Uh DT in the house Yea,Jolin in the house, yeaa yea yea DT in the house Uh come on, Jolin in the house Yo, DT in the house Ah yea yea Our love in the house Sweet sweet love Jia rhe de re qing Da dong chuen tian de la sha Yang guang jao yang mei man de jia ting Mei yi shou ching ge dou hui gao, qu hui yi Xiang dang nian wo shi zen me ren shi ni (But do you know) Dong tian de you xiangJiu shi jiu dian de gu dan Wei fung chui lai ku le de shi nian (I’m listening to you) Miao er de gao ge chang zhe bu yao bian li Ji ke wo duo me xiang yao yong bao ni Ting wo shuo Shou qian shou Gen wo yi qi zou Na zhe an ding de shen huo Zuo tian yi lai bu ji Ming tian jiu hui ke shi Jin tian ni yao jia gei wo Ting wo shuo Shou qian shou Wo men yi qi zou Ba ni yi shen jiao gei wo Zuo tian bu yao hui tou Ming tian yao dao bai shou Jin tian ni yao jia gei wo Hey hey, uh uh Ding dang ting zhe li tang de zong shen Wo men zai zhang ting he qing you mian qian jian zhen Zhe dui nan nu xian zai jiu yao jiea wei fu qi Bu yao wang le zhe yi chea shi duo muo de shen shen Ni yuen yi shen si ku le yong yuen he ta zai yi qi Ai shi ta, juen zong ta, an wei ta, bao hu zhe ta Liang ren tong xing jian li qi mei man de jia ting Ni yuen yi zhe yang zuo ma Yes I do Ting wo shuo Shou qian shou Yi lu dao jing tou Ba ni yi shen jiao gei wo Zuo tian yi shi guo qu Ming tian geng duo hui yi Jin tian ni yao jia gei wo Jin tian ni yao jia gei wo Jin tian ni yao jia gei wo

Thursday, March 12, 2009

when you believe & stay the same


ini lagu..mariah carey yang nyanyi

'There can be miracles

When you believe

Though hope is frail

It's hard to kill

Who knows what miracles

You can achieve

When you believe

Somehow you will

You will when you believe'



tajuk dia..when u believe

ini pula...Joey Mcintyre yang nyanyi

'Don't you ever wish.

you were someone else,

You were meant to be

the way you are exactly.

Don't you ever say you don't like the way you are.

When you learn to love yourself, you're better off by far.

And I hope you always stay the same,

cuz there's nothin' 'bout you I would change.

I think that you could be whatever you wanted to be

If you could realize, all the dreams you have inside.

Don't be afraid if you've got something to say,

Just open up your heart and let it show you the way.

Believe in yourself.Reach down inside.

The love you find will set you free.

Believe in yourself, you will come alive.

Have faith in what you do.

You'll make it through'

tajuk dia 'stay the same'



ape ade pade bait bait lagu diatas?

ade banyak benda!

ade spirit, ade keinginan, ade self confident, ade strong meaning yang boleh bawak kite keluar dari berputus asa.

'never give up, until the end'

askum zaijian

ape yang 'SELESAI SUDAH'


tiz the things happen to what i called 'selesai sudah'!
peace!!

saye selesai sudah abiskan novel ini.
karya Hlovate tak pernah kiciwakan saye.

dari saat aku tahu cerite ni dah dibukukan..
aku sibuk cari novel ni.
"kedai buku besar takde novel ni.cari kedai buku kecik"
itu ayat nurulaini bakar. (blog ade ade kat blog list saye)

aku pun jenuh pk kat kulim ni nye name kedai buku.
tanye orang sane sini.

last last jumpe kat KL gak. ari balik cuti maulud tu.. ade g jaln TAR. kat situla novel ini dijumpai. itupun selepas masuk kedai yg ke 3. 1st & 2nd kedai..novel ni sold out.
lucky me.rite?

cerite ni aku stat bace mase si hlovate ni tulis dalam e-novel dia lg.
ending dia hanging gitu je dalam tu..
tu yang wat aku excited nk beli gak sebab confident gile..pasti ade sambungan dr kisah yg hanging itu!

yerp..tepat seperti jangkaan..ade sambungan.
saye sangat sukeh! really!!

tapi frust sikit sebab for me..dia tak elaborate enough pasal jade & trisy nye kisah cinta.
i would like to know how hlovate pusing cerite pasal 2 makhluk utama ni in love..sure aku yang dah kawen ni leh angau overdose balik kalo hlovate rajin elaborate pasal dorang bercinta.
well..tu je la yang aku frust. yang lain lain..aku bagi 'thumbs up'.

isi pasal keagamaan dalam buku itu sangat bagus. ade banyak rahsia dalam quran hlovate terjemahkan dan persembahkan pade pembace dia. insaf sebentar~ :)
tak caye..cube bace.


bile anda bace novel yang banyak sentuh pasal al mathurat, harun yahya, etc..
u will knoe..tat is HLOVATE.

bile anda bace novel yang ayat ayat nye sungguh chicky + selambe + simple + ayat mude mudi yang nice to hear, tak over sangat..then bile ko bace novel tu..ko jadi relax dan happy..ko rase ko jadi mude semule..then u will knoe..that's HLOVATE

well..at least..my opinion bout the author la!~

i cried reading tiz novel.
sue me!

saye sukeh!

askum..zaijian

Tuesday, March 10, 2009

selesai sudah

selesai sudah!!

ape yang selesai?
kalo anda bace status pade fb saye..lalu anda boleh tahu ape yg dah selesai :)
peace!~

askum..zaijian..

saye nk wat keje. nanti saye elaborate ape yang selesai sudah ini. okkey?~

Friday, March 6, 2009

naik bas..

saye naik bas kul 5pm dr kulim ke kl rini.
of course ngan Mr Syed.
cuti 3 hari ni..mari bercuti bersame same keluarga..
sambil2 melihat dimane kediaman ayahanda ibunda.

hope perjalanan smooth je.
insyallah

askum zaijian

lovey dovey angau overboard

me'blog hop" td.

tuan nye blog yang saye blog hop memperkatekan tentang belog ini..

http://poskadkeheaven.blogspot.com/
(maaf, saye lom blaja lg cara nk tempek name blog saje lalu anda boleh terus click saje)

oh, my god!
simple yet so..so. sweet~

saye sukeh!

Thursday, March 5, 2009

rapuan..

good morning ..

saye masuk opis..on laptop..tunggu laptop connect to internet..
selesai connected, bukak microsoft outlook..tengok email..
waaaaalllaaaa...there go another 1 family.
yerp..semlm petang baru close 1 famili..rini dapat lg assigment..

tetapi..rini amat rase malas..malas nk terus stat.

selesai tengok email..selesai berpikir samada nk wat keje ke nak melaro'..terus amik reader's digest...maknenye choose to melaro' la nih..bace joke kat back side..bace My Story kat front side..click internet explorer 's icon...click iyeke.blogspot..waaaallllaaaa...buat entry dipagi hari~

sambil typing sambil pikir..nak wat pe lepas ni?

lu pikir la sendri..

askum zaijian..

Wednesday, March 4, 2009

At LeAsT..

aargghh!!!

AR sudah sampai.

saye terase mahu menulis banyak banyak hari ini.
sebab saye serase malas nak wat AR itu.
saye sungguh tak suke AR..hehehhe
tapi saye ini pekerja lakar layout yang tidak mahir...at least..belum mahir lagi. :0
layout saye masih ade AR.
hampir setiap drive strenght..hampir saje..at least..bukan semua :)

anda tahukah ape itu drive strenght?
takpe..anda tak perlu tahu.
anda perlu bace saje..
atau..
anda leh melompat ke perenggan lain ..
atau..
anda boleh lompat ke belog orang lain..at least...
jika anda malas bace entry kali ini.

tapi ape yang paling sebenarnye..
saye amat takut dengan AR ini..
bukan..
saye tidak takut pade AR..
saye takut pade orang yang bagi AR ini pade saye.

itu pasal..saye kerap bertanye (menganggu) kepada abg zam serta wea.
saye takut..penghasilan layout saye ntah ape ape..
sebab nanti bile sesi review..
orang ramai ramai akan melihat layout saye.
yer..kerja saye ini ade proses QC ok.
orang ramai ramai itu termasuk orang atasan saye..at least..

kalo ade banyak salah salah..
alamak..
anda tahu tahu je la kan.. :)

oleh itu..saye amat takut dengan sesi review (at least sesi yg mereview hasil layout saye)
namun demikian, saye amat rase malas bile ade AR untuk saye..
tidak baik sungguh sifat itu..

AR adalah..action required
means..anda kene berbuat sesuatu tentang perkara perkara berkenaan

saye sudah perenggan kali ini dengan..
askum..zaijian

tensen

saye kiciwa..
saye sudah period..
maknenyer..
saye tidak pregnant!!

random...

sudah lame saye tidak mengemaskini blog ini.
saye sibuk. tidakla terlalu sibuk tetapi saye memang tiade waktu senggang di pejabat. di pejabat, waktu abis di bilik conferen untuk sesi review. sesudah review mahu disiapkan layout pula. waktu senggang di rumah pula, saye isikan dengan aktiviti bersame suami.

lagi pula, saye memang malas sedikit untuk kemaskini di rumah kerane tidak mahu tertangkap dengan suami saye yang saye memiliki belog. nakal sungguh saye ini. wakakaka!!!~~

maaf.susunan ayat saye sungguh suci murni hari ini. saye menggunekan kata name "saye" instead of "aku" atau "idamurni".

ye..ini terjadi selepas saye membace belog sahabat di pejabat saye. (kish)
beliau suke menggunakan kate ganti name "saye" instead of "aku".
saye sukeh!

ok.nanti nanti saye kemaskini lagi.
saye sedang dalam sesi review lagi sebenarnye ni.
cepat..nanti tertangkap dengan ketua pula.. :P

askum zaijian