Tuesday, June 29, 2010

isomil oh isomil

my baby at 3 months 2 weeks and 5 days old.. sudah bercampur susu nya :( sedey kan?

herm..saya telah berusaha sebaik mungkin.tp..tak berjaya. asiknya balik lambat.. susu pun kekdg flow dia ok. kekdg segan segan je nak kuar.

so sudah start aleesya dengan isomil.tp masa antar di rumah babysitter saja. tapi still provide aleesya dengan EBM yang ade. kekdg 8oz, kekdg 10oz, kekdg 12oz. tapi skang aleesya dah semakin besar.dah makin banyak minum susu. so isomil la harus digunakan untuk memastikan aleesya tak lapar sementara tunggu saya ni balik kerja. herm..tak kesampaian jugak hajat dihati ni nak bagi aleesya exclusive breastfeeding. i blame you boss. hahahhaha!!!

tak ahh..takleh nak salahkan dia gak. dah memang susunye tak banyak sgt tapi demand aleesya banyak la. so tak cukupla.takpela. kita dah usaha.kan?

so skg..ari ari berkerja adelah aleesya minum susu EBM+ISOMIL. dirumah is fully with me. di luar juga. kiranya..as long as aleesya with me..i will fed her directly. di rumah babysitter cuma dia akan guna ISOMIL itu. =p

1 comment:

mommy icha said...

murnie,

jgn tension.. kiter suggest murnie start buat power pumping/hyperstimulation everyday, once a day.. very helpful nak increase semula milk production.

other than that, amalkan pemakanan seimbang, minum air more that 2 liter, amalkan zikir ya matiin at least 70 kali sehari, dan try ambik suplemen.

if nak try suplemen shaklee can contact me at hadhatina@yahoo.com. ada trial set utk sebulan at RM80