Friday, July 9, 2010

070710 - 7 julai 2010

mama sudah bawak aleesya pergi sunat kat klinik perubatan mutiara di sg kob kedah. aleesya was cool time disunatkan.tak nangis. ek ek pun takde.terkejut jugak.tapi maybe tak sakit kot.tu yang aleesya tak nangis.sebab dulu penah tengok budak sunat and dia nangis.so memang suspek aleesya akan nangis.

masa sampai klinik tu baru kul 1.50pm.soh syed check dulu either doktor ade ke tak.kot kot la doktor takde gi lunch kan. tapi lucky us..doktor ada. then masa nurse panggil masuk bilik doktor..dia kata " mak baby je ye.ayah baby takleh masuk". aku suka mula mencuak. takut nak dengar aleesya nangis. nanti aku nangis plak. tapi dah nurse tk kasi takkan nk wat drama lak kat situ kan. =p. so masukla daku ke dalam bilik doktor. nurse soh pegang tangan aleesya supaya aleesya tak meronta. then tau tau doktor kata "ok.dah" aku macam.. "hah! dah sudah?tak nangis pun?" doktor tu senyum je.pastu dia jawab " ye.dah sudah". then aku reply back "so lepas ni ade nak kene wat ape ape tak? ade yang boleh ade yang tak boleh wat ker??" doktor tu reply " takde ape ape. kalo kate baby ni boleh lari..lepas ni dah boleh berlari dah" aku.. "oooo". ye la..kalo dak laki sunat..kan dia kene dok diam diam.takleh lari lari.tu yang doktor tu kate..kalo leh lari dah lari dah.hehehehhe.

kua kua bilik nampak syed, terus cerita kat dia. "sya tak nangis pun. good girl anak mama ni". hehehe

masa gi wat pembayaran, nurse kat dalam bilik doktor tu bagitau nurse kat kaunter yang aleesya tak nangis. pastu nurse tu pun kate " bagus baby ni.tak nangis pun" sambil pegang pegang pipi aleesya. :). eceh..macam anak ko sorang je yang tak nanngis time sunat kan?? kahkahkah. arghh..dulik.. =p

3 comments:

kish said...

mak2 for sure bangga dengan anak2nye...baiknya aleesya.

Anonymous said...

huhuhu...alesya dah suci...dah boleh kahwin..kehkehkeh....-Ummi'sAiman-

murn!e said...

kish - kan? :)

na - bengong mu na. hehehhe!