Wednesday, December 8, 2010

timbang

hari senin malam,lepas balik kerja terus cargas gi jumpe paed untuk amik suntikan pneumococcal untuk aleesya.

aleesya memang best la. dia tak nanges pun kena cucuk. selalu tu ade gak la bunyi ek ek sikit. kali ni, takde bunyi ek ek langsung. mama just dengar aleesya membebel pastu nak gerak gerak. pastu tengok doktor dah nak letak plaster dah. wuyoooo!!! mama impressed la sayang.

pastu tak la dia reti dok diam.dalam kereta aktif sungguh. kita ni takut dia lasak sangat nanti dipegang pegang kot sakit kena kat bahagian yang dicucuk. aku yang amik suntikan depo untuk family planning pun kalo lepas kena cucuk kat bontot, kebas semacam je. sampai sok pun kalo nak duduk masih terasa.ni kan budak kecik. tapi ntahla. maybe tak sakit kot.

eh, sebenarnye.niat hati nak update berat terkini aleesya je.

aleesya kini memberat sebanyak 9.43kg. aku ingat dah cecah 10kg dah sebab bila dukung rase semangat sungguh! lagipun mase last timbang berat dia masa aleesya 7 bulan setengah was 8.7kg.

tak banyak naik dah skang. maybe skg dah aktif kan.so berat naik sket sket je.

5 comments:

sharEna said...

Naurah 9bln+ baru 7.2kg...huk huk...makan banyak. tp susah betul nak naik beratnya...kui kui

||kiena|| said...

wow,.. debab nye aleesya,.. Liam baru 8.3kg je utk 10 bln,. mungkin ikut gen bapak kot,.. kurus! =P

murn!e said...

sharena + kiena
- well, tengok bapaknye la.hehehe :)

tapi tu la. skg ni dah kurang sikit peningkatannye. dah start aktifkan.

tak kisahla. janji anak kita masing masing sihat.berat itu bukan pengukurnye. hehehhe. ringan ringan senang nak dukung.tak cepat lenguh tangan. =p

eB@mamaAerish'n'Aed said...

betoi.... dh pas staun lagi brat lmbt naek... :)

murn!e said...

eb - okla kalo gitu. sebab rase skg pun dah semangat sangat. nak dukung mmg lelah la. hehehhe.