Saturday, January 22, 2011

Dear Aleesya

Dear Aleesya,

mama adalah sungguh sangat bizi quarter 1 ini. mama akan bizi sampai bulan 4 nanti. memang dari skang sampai bulan 4 nanti, time cuti pun kena keje.wekend wekend pun kena keje. so mama harap aleesya ok ok saje dok kat umah babysitter.

tiap kali hari cuti mama nak kena antar aleesya kat umah babysitter, mesti mama jadi tak sampai hati. mesti mama jadi macam.."takyah antar la.takyah wat keje la. main ngan aleesya lagi best la". tapi last last mama kena antar jugak. sebab mama kena jugak jugak buat keje mama nih. sedey , hiba, sayu tiap kali. rasa nak nanges pun ade. pastu mulalah..sebelum wat keje dok belek album aleesya dalam fb dulu.

mama hope aleesya faham. mama hope aleesya tak marah mama sebab time cuti cuti pun takmo jaga aleesya. bukan mama takmo jaga aleesya..mama nak sangat spend time ngan anak dara mama ni..tapi ..tu lah..tak dapek! mama hope aleesya tak lupa mama even masa aleesya adalah banyak dengan babysitter je. nanti mama dah abes keje ni...even lambat lagi..nanti kite spend masa sama sama ye.

mama pun dah asek pikir pikir nak quit je dari keje sekarang. mama tak ske la takde banyak masa dengan aleesya. mama tak ske la..balik balik keje malam pun dok kena buat keje.mama nak main ngan aleesya. mama nak ajar aleesya macam macam. pendek kate, mama nak masa yang lebih dengan aleesya. kalo mama benti keje nak tk aleesya? tapi aleesya ok ke..tak dpt toys baru selalu, tak leh selalu beli baju baru, kasut baru. wekend wekend dok umah je tak leh selalu selalu kuar gi mall? takleh nak berjimba jimba selalu? (eceh macam aleesya kesah pun?hahahha!!)

okey la aleesya. ape pun, ape mama buat ni demi aleesya jugak. mama try bertahan sampai mane yang mama mampu. tapi tu la.. aura aleesya sungguh kuat sampai mama tak daya nak kuatkan semangat untuk untuk keje, keje dan keje lagi dan tak punya banyak masa untuk aleesya. takpela..tengok la mcmne. kalo ade rezki kita 2 nak spend banyak masa, insyallah.adelah nanti. doakan mama murah rezeki dapat job baru yang boleh buat mama banyak masa dengan aleesya.

okeh bebeh! macam biasa la. i love you sokmo.

4 comments:

liyanadiabu said...

ko jadi suri umah macam akukan senang,hr2 duk mengadap anak..main,bagi makan(susu badan je br pon)hehehe...cakap dengan dye..walaupon dye tak berapa nak paham..senggih je dye tau..marah dye pon senggih gak..dye tau minum susu,tido,main jer...hehehe...ko try lah cari job lain...kat penang tukan byk keje..lagipon ko dah ader pengalaman keje..so kalau company nak amik ko pon dye tak pk 2 kali..

dilla said...

Aku rs field kite ni mmg cmni la ida uwaaaa :(..jd cikgu lg bgs uhuhu

murn!e said...

oli - nak sangat aku ni jadi surirumah oli. tapi 1 income je dalam family..macam tak cukup buat masa nih.

aku kalo kuar dari intel ni, takmo dah masuk kilang lg. aku nak tukar angin plak.hahaha

memeck - tu la. memang cam gini gamaknye. ish la..kalo begini selama nye..susah ni. tekanan perasaan yg boleh memudaratkan.!!! hahhah. jom meck. tukar profession! hahahah

||kiena|| said...

alahai,........ Me plak belasah bawak anak pi keje! =P tp husband teman la pegang anak! tak pe demi mencari rezki keluarga,.. insyaAllah nnt ade peluang keje yg lebih baik,..