Sunday, January 9, 2011

she's adorable.she's 10 months now.

10 bulan dah syarifah qairyn aleesya ai.

so quick update on aleesya milestones.

  1. pandai "bye bye" bila orang cakap "bye bye". kekdang takde sape kate "bye bye" pun aleesya tetibe "bye bye".
  2. pandai dah tepuk tangan bila nyanyi lagu tepuk amai amai. lagu lagu lain pun aleesya bantai tepuk gak.
  3. merangkak dengan sangat laju.
  4. dah pandai diri sendri sambil paut kat sofa ke, meja ke. badan mak pak dia ke, grill pintu ke, walker dia ke..pendek kate..ape ape je la yang dia leh wat bertahan.
  5. sudah mula berani berani lepas tangan dan cuba adjust diri supaya dapat berdiri.
  6. gigi ade 5 batang.
  7. sebab dah ade gigi, dah terer dah makan makanan yang besar2 dan tidak lembut.
  8. takmo nasi bubur dia diblend. la ni kalo masak bubur dia just jerang atas dapur lama lama sampai jadi bubur.
  9. bila kate "meh bom meh" sambil tunjuk bantal..dia pandai dah landing kat bantal tu.
  10. bila cakap "hello hello, aleesya ade?" nanti dia angkat tangan letak kat telinga.
  11. la ni minum susu adelah gaya freestyle. dalam kete pun bantai nak berfreestyler.
  12. tatih tatih progress nye makin memberangsangkan.
  13. lom pandai panggil abah mama lagi.

so far, tu je la yang teringat.

sekian

3 comments:

Siti said...

Yea yea..aleesya dh nk berjalan...
Pasni makin kurusla mama dia nk ngejor..hehe

liyanadiabu said...

yeh....cepat je kan masa berlalu..pape pon anak ko gan aku sebaya..cume anak aku lambat je keluarnya.hehehe...esok leh jadi kawan.....

murn!e said...

siti - uist.memang tang kurus tu la yang memang mama aleesya ni nak sangat. dah debab sket la badan ni.mmg harus dikuruskan. hahahah

oli - cepat gila. aku rase macam baru je aku tensen tensen tak dapat tido malam time pantang dulu..

aah.sebaya kan. bila la yerk nak way reunion tayang anak? hehehhe