Wednesday, May 27, 2009

Penah TaK?


korang,
dalam salah satu entry korang sebelum ni..
penah tak korang citer pasal LHDN?


kenapa aku tanye?
sebab, aku dapat mail dari encik mie (boleh rujuk name dia di cbox aku)


so aku pun bukak la email aku (aku assume korang dah bace ape dia tulis kat cbox aku tu)
bukak bukak memang ade email from him..
***********************************************************************************
From: noorhelmi@hasil.gov.my noorhelmi@hasil.gov.my
Subject: Jemputan ke Majlis Jamuan Penghargaan kepada Media oleh Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia
Date: Monday, May 25, 2009, 3:42 PM
Assalamualaikum Saudari Ida Murni (iyeke.blogspot.com)
Disamping media arus perdana, Blog dilihat sebagai media baru yang berkembang dan berkesan dalam menyampaikan maklumat dan membentuk public opinion terhadap sesuatu isu. LHDNM sedar bahawa Bloggers memainkan peranan penting dalam memberikan publisiti dan meningkatkan kesedaran orang ramai terhadap tanggungjawab menghantar borang dan membayar cukai pendapatan.
Demi menghargai peranan pihak media dan mengeratkan perhubungan antara LHDNM dan media. Sukacita dimaklumkan Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia ingin menjemput Saudari Ida Murni ke Majlis Jamuan Penghargaan kepada Media seperti berikut:
Tarikh : Isnin, 1 Jun 2009
Masa: 12.00 tengahari
Tempat : Dewan Hasil, Tingkat 16, Blok 9, Kompleks Bangunan Kerajaan, Jalan Duta, Kuala Lumpur
Sehubungan itu, mohon maklumkan alamat saudari supaya saya boleh menghantar kad jemputan rasmi LHDNM kepada saudari ke majlis tersebut. Jika saudari ada pertanyaan lanjut sila hubungi saya. Sekian, terima kasih.
***************************************************************************************
gitu la ayat didalam email aku. rasmi kan?
aku tak g la..jauh tu kl.
pastu dia kate dia nak alamt sebab nak pos surat penghargaan..
ade erk sebelum ni LHDN bagi surat peghargaan kat bloggers yang wat entry pasal bayar incometax ni?
boleh click sini untuk tinjau tinjau entry pasal LHDN aku tu..
ekceli..aku nk citer pasal iklan dia je dalam entry tu..
itu saje cerita kali ini..aku nak wat keje lak..dateline tiz week..
askum zaijian

4 comments:

hatikishkun said...

wow...syok le dpt penghargaan sbb tulis blog =>

murn!e said...

hahaha..taktahu la.kite tunggu je.kalo btol ade surat tu..so okla.. :)

Nana CS said...

ye lah, masa tu waktu keje, susah nk dtg..

murn!e said...

nana CS: saya kerja di kulim,memang takde maknenyer la semate nak amik cuti pasal nk g kl tu. hehehhe~~