Sunday, July 26, 2009

cerita di hari ahad. boleh tajuk cenggini?

di hari minggu ini..
duduk dirumah seorang diri
akibat ditinggalkan...
my superhero.my sayang.my syed
my S..S..S

dia pergi UPSI.
antar laptop adiknye kesana.

mengapa tak follow???

dapat order dari pihak atasan
supaya jangan berjalan jauh
bouncing banyak banyak dok dalam kereta
boleh memudaratkan

ok.terpaksa folllow order.
lalu melepaskan suami pergi ke upsi
dan
saya tinggal seorang diri

sungguh tidak adil.
saya mahu berjalan juga!!!

takpe.we wait.
dengan sabar

jadi menjadi terajin
memasak makanan tengahari
masak asam pedas ikan kembung.
gu kan dengan telur asin
tarok kuah penuh pinggan.
banjir
letak kicap sekali

heaven!

tivi bongek takde cerita best
plan nk main gem blitz dalam fb
fb takleh bukak

kenape?
memang semua takleh ker??
or
aku kat umah ni jer??

tadi beli kelapa sekali
planning mahu buat makan petang arini..
pengat pisang campur jagung
pisang belakang umah
jagung fresh dari cameron

rasa rajin masih ada
rasa malas sudah mulai menjelma

kita tunggu..
berjayakah malas menguasai rajin?
atau
rajin tetap sentiase menang =p

terimalah..
entry bongek dipetang ahad
akibat kebosanan

askum..zaijian

5 comments:

dilla said...

satg bouncing2 bontot pn tk tahan hehehe..duk umah je la diam2 tgk tv smpai lebam..satg superhero kamu plg manje la puah2..take care!!

honey bedazzled said...

babe, makan folic acid elok elok and fish oil, i recommend u because bila pregnant our brain shrink 8% itu yang boleh menyebabkan jadik gila meroyan masa bersalin. so take that boleh buat baby insya allah pandai sebab ada omega 3 and DHA.
brand biolife ok, 1000mg punya fish oil, do take care

murn!e said...

memeck:memang ape yang mampu pun adalah tengok tv sampai lebam.sambil bace blog org lain pasal arwah yasmin ahmad.

nani:folic asid.done.mmg dah makan before pregnant lagik.
fish oil..akan dicuba. :)sedap tak rasenye? ke hanyir? hehehehe

Ms.Lilies said...

pengat itu adalah syok tapi pisang nagn jagung non ado yang....huhuhu

murn!e said...

ms.lilies : hehehhe..takpe..postpond sampai ade sume ramuan!