Thursday, October 28, 2010

work station kami

hari ini serta semalam, saya kena WFH (work from home) sebab anak kepada babysitter kena HDFM. penyakit kuku mulut dan tangan tu. kenala kerja dari rumah sebab sayang nak amik leave. lagipun boleh wat keja dari rumah..so kenapa nak membazir cuti kan? kan? hehehe.kena bijak!

penyakit ni senang nak berjangkit.dari air liur, dari poo poo serta wiwi pesakit, dari cecair lepuh ditangannya. pendek kata, memang senang nak berjangkit. harap harap aleesya tak sempat berjangkit. dan dah 2 hari ni, alhamdulillah takda nampak pulak lepuh lepuh di mulut atau tangan aleesya.mintak jauh.memang 2 hari ni, tiap kali bangun tido, muka dan tangan aleesya yang saya belek dulu.

minggu depan pun takmau hantar lagi aleesya ke rumah baby sitter.so sudah import mama kesini.hahaha.

sebab kena wat kerja dari rumah.. ni la work station saya.. hahahah


ni pulak work station aleesya


bersepah dowh!!

4 comments:

sharEna said...

mcm besh je sepah2 dlm bilik camtue. habi kite x bg sepah2 camtu. smpi skrg ber-3 tido atas katil. naurah tengah2. hihi

murn!e said...

ni bukan dalam bilik.ni hall.hahahha.agak best la sepah sepah ni.sebab ..takyah kemas. hahahha. nak wat gane..ni la tempat tido skang.aleesya tido lasak.so takleh tido atas katil dah. tu yang bantal penuh keliling.wat kubu. hahaha

||kiena|| said...

hoh best nye klu dapat bekerje dari rumah tnpa tolak annual leave,.. company aku tak leh pon,..

murn!e said...

kiena - yes. memang best.tak best cuma..keje konfem takleh siap on time.heehhehe